Sorry, u moet JavaScript inschakelen om de website te mogen bezoeken.

Verkeerswetgeving wordt verder ontwikkeld door bijvoorbeeld nieuwe verkeersborden en jurisprudentie. Op deze pagina vindt u de laatste ontwikkelingen op het gebied van verkeerswetgeving en verkeersbesluiten. Ook zetten we hier 'pratical cases' uiteen van situaties waarvoor verkeersbesluiten vereist zijn.

Matthijs Dekker nieuwe coördinator Verkeersbesluiten.nl


Matthijs Dekker is per 1 november de nieuwe coördinator van Verkeersbesluiten.nl. Hij volgt Eelco Bos op, die de dienst sinds 2017 coördineerde.


Lees meer...

Verkeersbesluiten uitbreiding centrum Berkel


Vorig jaar hebben wij voor gemeente Lansingerland de verkeersbesluiten voor de reconstructie van het centrum van de kern Berkel verzorgd.


Lees meer...

Geen verkeersbesluit? Geen boete!


Het verkeersrecht in Nederland ziet er sinds 9 november 2018 net iets anders uit. Op die dag heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden namelijk een uitspraak gedaan waardoor uitgeschreven boetes bij het ontbreken van een verkeersbesluit niet betaald hoeven te worden.

 


Lees meer...
Logo Verkeersbesluiten.nl

Nieuw jaar, nieuw logo!


Verkeersbesluiten.nl begint het nieuwe jaar fris met een mooi, nieuw logo. Een logo dat uitstraalt wat wij doen: snel en efficiënt verkeersbesluiten leveren.
We zijn u ook dit jaar graag van dienst!


Lees meer...

Relatie overheid-burger onder druk door negeren verkeersbesluiten


In 2017 nam ongeveer 23% van de Nederlandse gemeenten zeer weinig tot geen verkeersbesluiten1. Dit percentage bevestigt dat veel verkeersmaatregelen genomen worden zonder verkeersbesluit, vaak omdat verkeersbesluiten voor veel overheden vooral een administratieve last vormen en de personele capaciteit beperkt is. Maar verkeersbesluiten nemen is niet voor niets een wettelijke verplichting! Verkeersbesluiten zijn namelijk een middel waarmee een hoger doel gediend wordt: de relatie tussen de burger en de overheid. En doordat verkeersbesluiten niet genomen worden, wordt die relatie naar mijn mening (verder) ondermijnd.


Lees meer...
Verkeersbesluit voor laadpaal

Nieuw: de Laadpalenservice van Verkeersbesluiten.nl


Plaatst u binnenkort een groot aantal laadpalen? Of kunnen inwoners van uw gemeente het plaatsen van laadpalen bij u aanvragen? Het nemen van verkeerbesluiten voor deze laadpalen kan een grote administratieve last voor u betekenen. Als dat het geval is, ondersteunen wij u graag met onze Laadpalenservice. 


Lees meer...

Gemeente Leiden blijvend klant van Verkeersbesluiten.nl


Met trots kunnen wij melden dat de gemeente Leiden opnieuw voor ons heeft gekozen als leverancier van verkeersbesluiten. De afgelopen jaren verzorgde Verkeersbesluiten.nl de verkeersbesluiten en bebordingsplannen voor de gemeente Leiden. Eind vorig jaar heeft de gemeente deze diensten opnieuw aanbesteed via een meervoudig onderhands aanbestedingstraject, waaruit Verkeersbesluiten.nl als economisch meest voordelig naar voren kwam.


Lees meer...
Verkeersbesluiten.nl-format

Nieuw: Het Verkeersbesluiten.nl-format


Verkeersbesluiten.nl heeft een format voor verkeersbesluiten ontwikkeld dat gebaseerd is op het meeste recente Verkeersbesluiten-sjabloon van het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP): Wordimport 2.0. Sinds november 2014 wordt dit sjabloon gebruikt om verkeersbesluiten via de verkeersbesluitenapplicatie van KOOP in de Staatscourant te publiceren.


Lees meer...